Forest Romania 2019: Comunicat de presa pre-eveniment

București, 19 iunie 2019

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber. Demonstrații practice (5 – 7 Septembrie 2019, Zizin, județul Braşov): Platformă de comunicare a noilor tehnologii forestiere, pentru specialiştii în managementul durabil al pădurilor, exploatare forestieră sustenabilă şi prelucrarea lemnului; Competiţia PRODUSUL ANULUI 2019; Program dinamic, cu demonstraţii practice; Ziua Forestierului sărbătorită la Forest România 2019

A 3-a ediţie a expoziţiei FOREST ROMANIA se va desfăşura în perioada 5 – 7 Septembrie (Zizin, jud. Braşov), aducând în atenţia specialiştilor din domeniu subiecte de dezbatere actuale şi propunând ca temă centrală în anul 2019 „Gestionarea durabilă a pădurilor- contribuţie activă la protejarea climei”.

 Noul concept de organizare a spaţiului expoziţional – totul într-un singur loc

FOREST ROMANIA oferă posibilităţi variate, atât pentru prezentarea de produse şi servicii în standuri de expunere, cât şi pentru efectuarea de demonstraţii practice, pe suprafeţe generoase, amplasate de-a lungul aleii de vizitare a expoziţiei – toate într-un singur loc.  Organizarea spaţiul expoziţional în anul 2019 ia în considerare sugestiile partenerilor şi expozanţilor noştri, zonele dedicate standurilor pentru expunere şi zonele pentru demonstraţiile practice aflându-se pe pajiştea situată la liziera pădurii, într-un cadru care oferă condiţii optime pentru prezentarea într-o manieră profesionistă a modului în care funcţionează produsele prezentate de către participanţi.

plan-forest-romania-2019

NOU 2019! Premiile pentru Inovaţie PRODUSUL ANULUI 2019

La ediţia acestui an se lansează competiţia PRODUSUL ANULUI 2019, în cadrul căreia sunt premiate inovaţiile ce servesc drept model în domeniul forestier. Comisia formată din experţi neutri va premia produse care întrunesc următoarele criterii: importanţa practică, impactul asupra activităţii firmei şi asupra forţei de muncă, efectele asupra mediului şi asupra consumului de energie. Firmele expozante care doresc să se înscrie în competiţie, pot solicita documentaţia de participare la adresa: r.mares@dlg.org, până la data de 15 august 2019.

Împreună cu partenerii FOREST ROMANIA sunt organizate în cadrul târgului o serie de evenimente menite să informeze publicul vizitator asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. Astfel, FOREST ROMANIA devine locul de întâlnire pentru un public specializat, format din experţi, reprezentanţi din domeniile ştiinţă, industrie, asociaţii de profil, precum şi specialişti practicieni din sectorul silvic.

Evenimente din programul FOREST ROMANIA 2019:

 1. LOGGING ARENA

O atenţie deosebită în cadrul evenimentului este acordată forwarderelor, prezentate pentru prima data în acţiune, pe un circuit. În acelaşi timp, se vor prezenta maşini şi utilaje pentru recoltare, manipulare şi  transport al lemnului. Firmele producătoare au la FOREST ROMANIA oportunitatea de a face prezentări atractive şi demonstraţii practice direct din standul de prezentare.

 1. Demonstraţii cu instalaţii cu cabluri

În zona special amenajată, companiile din domeniu vor prezenta zilnic către publicul specializat echipamentele de instalaţii cu cabluri, în cadrul unor demonstraţii practice, informând astfel vizitatorii asupra ultimelor noutăţi în acest domeniu.

 1. DLG Special – Demonstraţii practice:
 • Perfect Plant: Metode de împădurire. Strategii privind împădurirea
 • Safe Harvesting: Securitate şi protecţia muncii
 • Road building
 • Wood measurement
 1. Forum, conferinţe, întâlniri cu specialiştii din sector:
 • Drumuri forestiere – Construcţie. Mentenanţă. Cadru legislativ
 • Tendinţe pe piaţa forţei de muncă
 • Lemnul – de la recoltă la produs finit.

 5. NOU 2019: Pavilionul oficial al Germaniei

Raspunzand nevoilor de dezvoltare , transfer de know-how și tehnologie performanta pentru piata din Romania, la editia 2019 este organizata o zona dedicata companiilor germane care doresc sa promoveze produse si servicii inovatoare catre sectorul forestier romanesc. Proiectul „Gestionarea sigură și durabilă a pădurilor prin tehnologie forestieră inovatoare din Germania” este finantat de BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT

 1. NOU 2019: Competiţia STIHL®TIMBERSPORTS®

Spectaculozitate, acţiune şi distracţie antrenantă, toate reunite în cadrul demonstraţiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Vizitatorii pot demonstra într-un cadru sportiv, abilităţile de mânuire a toporului, joagărului şi motoferăstrăului.

 1. NOU 2019: Evaluarea trofeelor de vînătoare şi concurs tematic

Multe trofee de vânătoare, de clasă mondială, au fost colectate din Munţii Carpați.

Aici sunt specii de vânat care reflectă în trofeele lor condițiile naturale ecologice și ecosistemele de apă oferite de lanţul carpatic. În cadrul FOREST ROMANIA se va realiza o evaluare a unor astfel de trofee ​​de către experții CIC , precum şi un concurs adresat studenților cu tema „Cele mai importante elemente ale evaluării trofeelor ​​CIC pentru speciile ecoregiene carpatice”

 

Ziua Forestierului sărbătorită la Forest România 2019

 

Organizată în fiecare an de către Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR, Ziua Forestierului va avea loc Vineri, 6 septembrie în cadrul Forest România. La eveniment vor fi prezenţi principalii stakeholderi din acest domeniu.

  

FOREST ROMANIA este organizat de către DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucaş R.A. Tărlungeni, în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – A.S.F.O.R., Asociaţia Administratorilor de Păduri din România – A.A.P. şi Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere. Ediţia 2019 are alături ROMSILVA – Regia Naţională a Pădurilor, ca Partener Tehnic.

Informații suplimentare despre Forest Romania 2019 sunt disponibile online: www.forestromania.com , pe pagina de Facebook/ ForestRomaniaFair sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.