Forest Romania 2017 – Singurul targ forestier din Romania, cu demonstratii practice in padure!

Forest Romania, cel mai important eveniment din sectorul forestier, a ajuns la cea de a doua editie. Dupa succesul primei editii ce a avut loc in anul 2015, editia din acest an se anunta una de amploare, fiind o platforma de comunicare, care pune accent pe plantare, managementul corect al padurilor si imbina discutiile pe teme de actualitate, cu demonstratii practice, in padure.

Forest Romania 2017, va avea loc in perioada 28-30 septembrie, la Zizin, judetul Brasov.

Forest Romania este locul de intalnire pentru profesionistii din domeniul forestier, in mediul lor natural, in padure, unde pot vedea si testa tehnologii noi, inovative si prietenoase cu mediul si discuta despre provocarile curente.

Evenimentul este organizat de DLG International si DLG Intermarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucas R.A., Tarlungeni, in cooperare cu Asociatia Forestierilor din Romania – ASFOR, Asociatia Administratorilor de Paduri – AAP, Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere. Parteneri tehnici ai evenimentului:  Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA si Formec Romania 2017.

Evenimentul acopera toata gama de produse si servicii de la managementul si expoloatarea padurilor la transportul catre industria de prelucrare a lemnului, atragand intr-un singur loc cele mai importante branduri romanesti si internationale din domeniul forestier.

Vizitatorii vor avea ocazia sa afle ultimele noutati in domeniul tehnologiei forestiere prezentate de cele peste 60 de firme participante anul acesta, sa participe la demonstratiile zilnice cu utilaje forestiere precum si la o serie de forumuri pe teme de interes in domeniul forestier.

Demonstratii pe pajiste

in cadrul demonstratiilor pe pajiste vizitatorii vor putea urmari zilnic, intre orele 09.00 – 17.00, demonstratii cu instalatii cu cabluri, DLG – PERFECT PLANT si demonstratii efectuate la standul firmelor Expozante.

Accent pe plantare prin Perfect Plant

Crearea unui fond forestier este legata si de actiunea de plantare. O plantatie de calitate necesita investitii ridicate de materiale si de personal, pentru proprietarii de paduri sau pentru intreprinzatorii din sector fiind foarte importanta pregatirea dinaintea plantarii. in acest sens, in cadrul Forest Romania 2017 va avea loc DLG Special «PERFECT PLANT», o platforma atractiva pentru transmiterea de tehnologie si know-how catre publicul de specialitate.

Vizitatorii vor putea afla direct de la profesionisti cum se selecteaza materialul saditor din sursa identificata, in concordanta cu scopul dorit, cum se face controlul de calitate la livrare, tratamentul adecvat pentru plante inainte de plantare, dar si metode de plantare inovatoare, manuale, semimecanice si mecanice. Sistemul si mijloacele de lucru vor fi prezentate sub aspect economic si ergonomic.

Mai mult, specialistii vor arata cum se pregateste terenul si fertilizarea acestuia, in special in domeniul culturilor speciale, cum sunt plantatiile de pomi de Craciun, dar si masurile de protectie efective pana la fixarea plantatiei.

DLG Special PERFECT PLANT are loc in cadrul Demonstratiilor pe pajiste, zilnic intre orele 9:00-9:30 si 14:30-15:00.

DLG Special – Prezentarea live a unor metode de lucru

• Aprecierea calitatii materialului saditor si tratament specializat (taiere, butasi inradacinati, etc.);
Plante containerizate ca alternativa: risc mai mic, durata de plantare mai lunga, rezultate mai bune la fixarea plantelor, dar costuri mai mari. Cand este profitabila aceasta investitie?
• Tehnici manuale traditionale si noi pentru diferite soiuri de arbori si plante de diferite marimi: cultivare containerizata – manual si mecanic.
• Pregatirea si prelucrarea solului cu mijloace mecanice, adecvate speciei cultivate, in concordanta cu stadiul actual al eficientei resurselor.
• Masini si echipamente noi pentru infiintarea de plantatii;
• Programe electronice inovatoare pentru calculatie si operatiuni de lucru;
• Metode de lucru si masuri de protectie a culturilor;
• Protectie fata de specii concurente si daune produse de animalele salbatice.
 

Demonstratii in padure – HARVESTING ARENA

Harvesting Arena este zona de demonstratii in padure, unde zilnic firmele expozante vor veni cu utilaje performante si vor oferi solutii eficiente de lucru. Demonstratiile in padure se vor desfasura dupa un traseu si un program prestabilit, intr-o zona cu acces facil, potrivita pentru prezentarea utilajelor specifice mecanizarii lucrarilor in silvicultura.

Zona de demonstratii in padure este situata la 3.3 Km de zona de expunere, iar accesul este asigurat de organizator cu autobuze de transfer (timp de deplasare 10 min).

Locatia dispune si de o zona de test drive, zona in care expozantii ofera posibilitatea potentialilor clienti sa testeze harvesterele, forwarderele si tractoarele forestiere, in prezenta reprezentantilor companiilor

 

Acces la Forest Romania 2017?

Accesul in expozitie se face pe baza de bilet de intrare sau de invitatie din partea firmelor expozante sau partenere. Studentii intra gratuit, pe baza legitimatiei de student.

Pretul unui bilet de intrare este de 40 de lei. Pana la data de 22 septembrie poti beneficia de o reducere de 50% din pretul integral al biletului de intrare daca intri pe site-ul evenimentului, sectiunea Vizitatori/Inregistreaza te si completezi toate campurile existente. Vei primi pe adresa de e-mail comunicata de tine, un cod cu care trebuie sa te prezinti la Casa de bilete de la intrarea in expozitie, pentru a achizitiona biletul de intrare cu 50% reducere (20 lei).

http://www.forestromania.com/ro/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *