Forest România 2017 pune accent pe managementul corect al pădurii

Forest România, cel mai important eveniment din sectorul forestier, a ajuns la cea de a doua ediție. După succesul primei ediții ce a avut loc în anul 2015, Forest România 2017 se anunță a fi de amploare, deoarece este o platformă de comunicare, care pune accent pe plantare, managementul corect al pădurilor și îmbină discuţiile pe teme de actualitate, cu demonstraţii practice, în pădure. Forest România 2017 va avea loc în perioada 28-30 septembrie, la Zizin, județul Brașov.

Forest România este un târg forestier în aer liber cu demonstraţii practice în pădure, ce oferă soluţii complete pentru un management durabil al pădurii şi o exploatare eficientă a lemnului. Anul acesta vor fi prezente pe platformele de la Zizin, județul Brașov, cele mai importante branduri romaneşti şi internaţionale din domeniile silvic și forestier, iar vizitatorii vor avea ocazia să comunice cu cei mai buni specialişti şi să participe la conferinţe şi concursuri cu premii.
Evenimentul este organizat de DLG Internaţional şi DLG Intermarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Tărlungeni „Ciucaș” R.A., în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR, Asociaţia Administratorilor de Păduri – AAP, Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura şi Exploatări Forestiere. Partenerii tehnici ai evenimentului sunt Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Formec România 2017.

Forest România 2017 își invită zilnic vizitatorii în două zone distincte: Demonstrații în pădure (Harvesting Arena) și Demonstrații pe pajiște, unde vor avea loc demonstrațiile cu instalații cu cabluri și DLG Special „PERFECT PLANT”.

În acest an, programul tehnic al evenimentului de la Zizin se va concentra din nou pe subiecte de interes ale sectorului forestier din România. Numeroși specialiști din domeniul științific, al industriei, al practicii forestiere, precum şi membri ai unor organizaţii din domeniu vor fi prezenți la expoziție. Prin urmare, se vor organiza discuții în grup, mese rotunde, forumuri sau prezentări pe fiecare subiect de interes pentru sectorul forestier din România.

Accent pe plantare prin Perfect Plant

Crearea unui fond forestier este legată și de acțiunea de plantare. „O plantaţie de calitate necesită investiţii ridicate de materiale şi de personal, pentru proprietarii de păduri sau pentru întreprinzătorii din sector, fiind foarte importantă pregătirea dinaintea plantării. În acest sens, în cadrul Forest România 2017 va avea loc DLG Special «PERFECT PLANT», o platformă atractivă pentru transmiterea de tehnologie şi know-how către publicul de specialitate”, ne-a spus Corina Mareș, director DLG Marketing.

Vizitatorii vor putea afla direct de la profesioniști cum se selectează materialul săditor din sursă identificată, în concordanţă cu scopul dorit, cum se face controlul de calitate la livrare, tratamentul adecvat pentru plante înainte de plantare, dar și metode de plantare inovatoare, manuale, semimecanice şi mecanice. Sistemul şi mijloacele de lucru vor fi prezentate sub aspect economic şi ergonomic.
Mai mult, specialiștii vor arăta cum se pregătește terenul şi fertilizarea acestuia, în special în domeniul culturilor speciale, cum sunt plantaţiile de pomi de Crăciun, dar și măsurile de protecţie efective până la fixarea plantaţiei.

DLG Special PERFECT PLANT are loc în cadrul Demonstrațiilor pe pajiște, zilnic între orele 9:00-9:30 și 14:30-15:00.

DLG Special – Prezentarea live a unor metode de lucru

  • Aprecierea calităţii materialului săditor şi tratament specializat (tăiere, butaşi înrădăcinaţi, etc.);
    Plante containerizate ca alternativă: risc mai mic, durată de plantare mai lungă, rezultate mai bune la fixarea plantelor, dar costuri mai mari. Când este profitabilă această investiţie?
  • Tehnici manuale tradiţionale şi noi pentru diferite soiuri de arbori şi plante de diferite mărimi: cultivare containerizată – manual şi mecanic.
  • Pregătirea şi prelucrarea solului cu mijloace mecanice, adecvate speciei cultivate, în concordanţă cu stadiul actual al eficienţei resurselor.
  • Maşini şi echipamente noi pentru înfiinţarea de plantaţii;
  • Programe electronice inovatoare pentru calculaţie şi operaţiuni de lucru;
  • Metode de lucru şi măsuri de protecţie a culturilor;
  • Protecţie faţă de specii concurente şi daune produse de animalele sălbatice.

Agenda evenimentelor Forest România 2017 o găsiți aici: ForestRomania2017_Agenda evenimente

Harvesting Arena este zona de demonstrații în pădure, unde zilnic firmele expozante vor veni cu utilaje performante și vor oferi soluții eficiente de lucru. Programul zilnic începe la ora 10:00 și se încheie la ora 16:00, astfel:

  • zilnic, între orele 10:00 – 12:00
10:00 – 10:15    D1  – IRCAT – CO

10:20 – 10:35    D2 – ALSER FOREST

10:40 – 10:55   D3 – IRUM

11:00 – 11:15   D4 – ELMAS

11:20 – 11:35   D5 – NIRO STAHL IMPEX

  • zilnic, între orele 12:00 – 14:00
12:00 – 12:15    D1  – IRCAT – CO

12:20 – 12:35    D2 – ALSER FOREST

12:40 – 12:55   D3 – IRUM

13:00 – 13:15   D4 – ELMAS

13:20 – 13:35   D5 – NIRO STAHL IMPEX

  • zilnic, între orele 14:00 – 16:00
14:00 – 14:15    D1  – IRCAT – CO

14:20 – 14:35    D2 – ALSER FOREST

14:40 – 14:55   D3 – IRUM

15:00 – 15:15   D4 – ELMAS

15:20 – 15:35   D5 – NIRO STAHL IMPEX

Demonstrațiile pe pajiște vor avea loc zilnic între orele 09:00 – 17:00, si vor fi comentate conform program

 Accesul la Forest România 2017

 

Accesul în expoziție se face pe bază de bilet de intrare sau de invitație din partea firmelor expozante sau partenere.
Prețul unui bilet de intrare este 40 de lei. Poți beneficia de o reducere de 50% din prețul integral al biletului de intrare dacă intri pe site-ul evenimentului, secțiunea Vizitatori și completezi corect, până la data de 22 septembrie, și integral toate câmpurile existente. Vei primi apoi pe adresa de e-mail comunicată de tine, un cod cu care trebuie să te prezinți la Casa de bilete pentru a achiziționa biletul cu 50% reducere, la prețul de 20 lei.
Nu rata Forest România 2017 – Forum!

Program:

 28 Septembrie 2017

– Orele 13.30 – 14.30

Tema: „Provocări și inovații tehnice în domeniul forestier”

„Provocări în legislația românească pentru adoptarea tehnologiilor noi și inovatoare în silvicultură” – Organizator: Schönherr  „Utilaje forestiere inovative destinate exploatării lemnului pe teren abrupt” – Organizator: Mayr Melnhof Forsttechik „Comparații între tehnici de regenerare” – Organizator: Tornator

„Împădurire de succes cu puieți containerizați” – Organizator: Lieco

– Orele 15.00 – 17.30

Tema: „Suprareglementarea sectorului silvic și gestionarea durabilă a pădurilor din România“

Organizator:  Asociația Administratorilor de Păduri – AAP

Parteneri: Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de  Silvicultură și Exploatări Forestiere; Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Silvicultură

 29 Septembrie 2017

– Orele 15.30 – 16.30

Tema: „Dezvoltarea tehnologică a domeniului forestier și creșterea competitivității produselor românești în piața internațională“

Organizator: Asociația Forestierilor din România – ASFOR

Partener: Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere

– Orele 16.30 – 17.00

Tema: „Timflow – Soluția pentru trasabilitatea lemnului“

 30 Septembrie 2017

– Orele 12.30 – 13.30

Tema: „Sistemul dual de învățământ“

„ASFOR – punte de legatură între absolvenți și angajatori”

Organizatori: – Asociația Forestierior din România – ASFOR, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov

– Ora 14.00

Tema: Campus & Carieră

Organizatori: DLG Intermarketing, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere

Forumul se află în cortul amplasat la intrarea A din expoziție.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *