AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 16-19 MAI 2019, FUNDULEA (JUDEŢUL CĂLĂRAŞI)
/0 Comentarii/în Romania /de adminForest Romania 2017 – Singurul targ forestier din Romania, cu demonstratii practice in padure!
/0 Comentarii/în Uncategorized /de adminForest Romania, cel mai important eveniment din sectorul forestier, a ajuns la cea de a doua editie. Dupa succesul primei editii ce a avut loc in anul 2015, editia din acest an se anunta una de amploare, fiind o platforma de comunicare, care pune accent pe plantare, managementul corect al padurilor si imbina discutiile pe teme de actualitate, cu demonstratii practice, in padure.
Forest Romania 2017, va avea loc in perioada 28-30 septembrie, la Zizin, judetul Brasov.
Forest Romania este locul de intalnire pentru profesionistii din domeniul forestier, in mediul lor natural, in padure, unde pot vedea si testa tehnologii noi, inovative si prietenoase cu mediul si discuta despre provocarile curente.
Evenimentul este organizat de DLG International si DLG Intermarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucas R.A., Tarlungeni, in cooperare cu Asociatia Forestierilor din Romania – ASFOR, Asociatia Administratorilor de Paduri – AAP, Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere. Parteneri tehnici ai evenimentului: Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA si Formec Romania 2017.
Evenimentul acopera toata gama de produse si servicii de la managementul si expoloatarea padurilor la transportul catre industria de prelucrare a lemnului, atragand intr-un singur loc cele mai importante branduri romanesti si internationale din domeniul forestier.
Vizitatorii vor avea ocazia sa afle ultimele noutati in domeniul tehnologiei forestiere prezentate de cele peste 60 de firme participante anul acesta, sa participe la demonstratiile zilnice cu utilaje forestiere precum si la o serie de forumuri pe teme de interes in domeniul forestier.
Demonstratii pe pajiste
in cadrul demonstratiilor pe pajiste vizitatorii vor putea urmari zilnic, intre orele 09.00 – 17.00, demonstratii cu instalatii cu cabluri, DLG – PERFECT PLANT si demonstratii efectuate la standul firmelor Expozante.
Accent pe plantare prin Perfect Plant
Crearea unui fond forestier este legata si de actiunea de plantare. O plantatie de calitate necesita investitii ridicate de materiale si de personal, pentru proprietarii de paduri sau pentru intreprinzatorii din sector fiind foarte importanta pregatirea dinaintea plantarii. in acest sens, in cadrul Forest Romania 2017 va avea loc DLG Special «PERFECT PLANT», o platforma atractiva pentru transmiterea de tehnologie si know-how catre publicul de specialitate.
Vizitatorii vor putea afla direct de la profesionisti cum se selecteaza materialul saditor din sursa identificata, in concordanta cu scopul dorit, cum se face controlul de calitate la livrare, tratamentul adecvat pentru plante inainte de plantare, dar si metode de plantare inovatoare, manuale, semimecanice si mecanice. Sistemul si mijloacele de lucru vor fi prezentate sub aspect economic si ergonomic.
Mai mult, specialistii vor arata cum se pregateste terenul si fertilizarea acestuia, in special in domeniul culturilor speciale, cum sunt plantatiile de pomi de Craciun, dar si masurile de protectie efective pana la fixarea plantatiei.
DLG Special PERFECT PLANT are loc in cadrul Demonstratiilor pe pajiste, zilnic intre orele 9:00-9:30 si 14:30-15:00.
DLG Special – Prezentarea live a unor metode de lucru
• Aprecierea calitatii materialului saditor si tratament specializat (taiere, butasi inradacinati, etc.); Plante containerizate ca alternativa: risc mai mic, durata de plantare mai lunga, rezultate mai bune la fixarea plantelor, dar costuri mai mari. Cand este profitabila aceasta investitie? • Tehnici manuale traditionale si noi pentru diferite soiuri de arbori si plante de diferite marimi: cultivare containerizata – manual si mecanic. • Pregatirea si prelucrarea solului cu mijloace mecanice, adecvate speciei cultivate, in concordanta cu stadiul actual al eficientei resurselor. • Masini si echipamente noi pentru infiintarea de plantatii; • Programe electronice inovatoare pentru calculatie si operatiuni de lucru; • Metode de lucru si masuri de protectie a culturilor; • Protectie fata de specii concurente si daune produse de animalele salbatice.Demonstratii in padure – HARVESTING ARENA
Harvesting Arena este zona de demonstratii in padure, unde zilnic firmele expozante vor veni cu utilaje performante si vor oferi solutii eficiente de lucru. Demonstratiile in padure se vor desfasura dupa un traseu si un program prestabilit, intr-o zona cu acces facil, potrivita pentru prezentarea utilajelor specifice mecanizarii lucrarilor in silvicultura.
Zona de demonstratii in padure este situata la 3.3 Km de zona de expunere, iar accesul este asigurat de organizator cu autobuze de transfer (timp de deplasare 10 min).
Locatia dispune si de o zona de test drive, zona in care expozantii ofera posibilitatea potentialilor clienti sa testeze harvesterele, forwarderele si tractoarele forestiere, in prezenta reprezentantilor companiilor
Acces la Forest Romania 2017?
Accesul in expozitie se face pe baza de bilet de intrare sau de invitatie din partea firmelor expozante sau partenere. Studentii intra gratuit, pe baza legitimatiei de student.
Pretul unui bilet de intrare este de 40 de lei. Pana la data de 22 septembrie poti beneficia de o reducere de 50% din pretul integral al biletului de intrare daca intri pe site-ul evenimentului, sectiunea Vizitatori/Inregistreaza te si completezi toate campurile existente. Vei primi pe adresa de e-mail comunicata de tine, un cod cu care trebuie sa te prezinti la Casa de bilete de la intrarea in expozitie, pentru a achizitiona biletul de intrare cu 50% reducere (20 lei).
Forest România 2017 pune accent pe managementul corect al pădurii
/0 Comentarii/în Uncategorized /de adminForest România, cel mai important eveniment din sectorul forestier, a ajuns la cea de a doua ediție. După succesul primei ediții ce a avut loc în anul 2015, Forest România 2017 se anunță a fi de amploare, deoarece este o platformă de comunicare, care pune accent pe plantare, managementul corect al pădurilor și îmbină discuţiile pe teme de actualitate, cu demonstraţii practice, în pădure. Forest România 2017 va avea loc în perioada 28-30 septembrie, la Zizin, județul Brașov.
Forest România este un târg forestier în aer liber cu demonstraţii practice în pădure, ce oferă soluţii complete pentru un management durabil al pădurii şi o exploatare eficientă a lemnului. Anul acesta vor fi prezente pe platformele de la Zizin, județul Brașov, cele mai importante branduri romaneşti şi internaţionale din domeniile silvic și forestier, iar vizitatorii vor avea ocazia să comunice cu cei mai buni specialişti şi să participe la conferinţe şi concursuri cu premii.
Evenimentul este organizat de DLG Internaţional şi DLG Intermarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Tărlungeni „Ciucaș” R.A., în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR, Asociaţia Administratorilor de Păduri – AAP, Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura şi Exploatări Forestiere. Partenerii tehnici ai evenimentului sunt Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Formec România 2017.
Forest România 2017 își invită zilnic vizitatorii în două zone distincte: Demonstrații în pădure (Harvesting Arena) și Demonstrații pe pajiște, unde vor avea loc demonstrațiile cu instalații cu cabluri și DLG Special „PERFECT PLANT”.
În acest an, programul tehnic al evenimentului de la Zizin se va concentra din nou pe subiecte de interes ale sectorului forestier din România. Numeroși specialiști din domeniul științific, al industriei, al practicii forestiere, precum şi membri ai unor organizaţii din domeniu vor fi prezenți la expoziție. Prin urmare, se vor organiza discuții în grup, mese rotunde, forumuri sau prezentări pe fiecare subiect de interes pentru sectorul forestier din România.
Accent pe plantare prin Perfect Plant
Crearea unui fond forestier este legată și de acțiunea de plantare. „O plantaţie de calitate necesită investiţii ridicate de materiale şi de personal, pentru proprietarii de păduri sau pentru întreprinzătorii din sector, fiind foarte importantă pregătirea dinaintea plantării. În acest sens, în cadrul Forest România 2017 va avea loc DLG Special «PERFECT PLANT», o platformă atractivă pentru transmiterea de tehnologie şi know-how către publicul de specialitate”, ne-a spus Corina Mareș, director DLG Marketing.
Vizitatorii vor putea afla direct de la profesioniști cum se selectează materialul săditor din sursă identificată, în concordanţă cu scopul dorit, cum se face controlul de calitate la livrare, tratamentul adecvat pentru plante înainte de plantare, dar și metode de plantare inovatoare, manuale, semimecanice şi mecanice. Sistemul şi mijloacele de lucru vor fi prezentate sub aspect economic şi ergonomic.
Mai mult, specialiștii vor arăta cum se pregătește terenul şi fertilizarea acestuia, în special în domeniul culturilor speciale, cum sunt plantaţiile de pomi de Crăciun, dar și măsurile de protecţie efective până la fixarea plantaţiei.
DLG Special PERFECT PLANT are loc în cadrul Demonstrațiilor pe pajiște, zilnic între orele 9:00-9:30 și 14:30-15:00.
DLG Special – Prezentarea live a unor metode de lucru
- Aprecierea calităţii materialului săditor şi tratament specializat (tăiere, butaşi înrădăcinaţi, etc.);
Plante containerizate ca alternativă: risc mai mic, durată de plantare mai lungă, rezultate mai bune la fixarea plantelor, dar costuri mai mari. Când este profitabilă această investiţie? - Tehnici manuale tradiţionale şi noi pentru diferite soiuri de arbori şi plante de diferite mărimi: cultivare containerizată – manual şi mecanic.
- Pregătirea şi prelucrarea solului cu mijloace mecanice, adecvate speciei cultivate, în concordanţă cu stadiul actual al eficienţei resurselor.
- Maşini şi echipamente noi pentru înfiinţarea de plantaţii;
- Programe electronice inovatoare pentru calculaţie şi operaţiuni de lucru;
- Metode de lucru şi măsuri de protecţie a culturilor;
- Protecţie faţă de specii concurente şi daune produse de animalele sălbatice.
Agenda evenimentelor Forest România 2017 o găsiți aici: ForestRomania2017_Agenda evenimente
Harvesting Arena este zona de demonstrații în pădure, unde zilnic firmele expozante vor veni cu utilaje performante și vor oferi soluții eficiente de lucru. Programul zilnic începe la ora 10:00 și se încheie la ora 16:00, astfel:
-
zilnic, între orele 10:00 – 12:00
10:00 – 10:15 D1 – IRCAT – CO
10:20 – 10:35 D2 – ALSER FOREST
10:40 – 10:55 D3 – IRUM
11:00 – 11:15 D4 – ELMAS
11:20 – 11:35 D5 – NIRO STAHL IMPEX
-
zilnic, între orele 12:00 – 14:00
12:00 – 12:15 D1 – IRCAT – CO
12:20 – 12:35 D2 – ALSER FOREST
12:40 – 12:55 D3 – IRUM
13:00 – 13:15 D4 – ELMAS
13:20 – 13:35 D5 – NIRO STAHL IMPEX
-
zilnic, între orele 14:00 – 16:00
14:00 – 14:15 D1 – IRCAT – CO
14:20 – 14:35 D2 – ALSER FOREST
14:40 – 14:55 D3 – IRUM
15:00 – 15:15 D4 – ELMAS
15:20 – 15:35 D5 – NIRO STAHL IMPEX
Demonstrațiile pe pajiște vor avea loc zilnic între orele 09:00 – 17:00, si vor fi comentate conform program
Accesul la Forest România 2017
Program:
■ 28 Septembrie 2017
– Orele 13.30 – 14.30
Tema: „Provocări și inovații tehnice în domeniul forestier”
„Provocări în legislația românească pentru adoptarea tehnologiilor noi și inovatoare în silvicultură” – Organizator: Schönherr „Utilaje forestiere inovative destinate exploatării lemnului pe teren abrupt” – Organizator: Mayr Melnhof Forsttechik „Comparații între tehnici de regenerare” – Organizator: Tornator
„Împădurire de succes cu puieți containerizați” – Organizator: Lieco
– Orele 15.00 – 17.30
Tema: „Suprareglementarea sectorului silvic și gestionarea durabilă a pădurilor din România“
Organizator: Asociația Administratorilor de Păduri – AAP
Parteneri: Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere; Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Facultatea de Silvicultură
■ 29 Septembrie 2017
– Orele 15.30 – 16.30
Tema: „Dezvoltarea tehnologică a domeniului forestier și creșterea competitivității produselor românești în piața internațională“
Organizator: Asociația Forestierilor din România – ASFOR
Partener: Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere
– Orele 16.30 – 17.00
Tema: „Timflow – Soluția pentru trasabilitatea lemnului“
■ 30 Septembrie 2017
– Orele 12.30 – 13.30
Tema: „Sistemul dual de învățământ“
„ASFOR – punte de legatură între absolvenți și angajatori”
Organizatori: – Asociația Forestierior din România – ASFOR, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov
– Ora 14.00
Tema: Campus & Carieră
Organizatori: DLG Intermarketing, Universitatea Transilvania Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere
Forumul se află în cortul amplasat la intrarea A din expoziție.
Forest Romania 2017
/0 Comentarii/în Uncategorized /de adminCuprins:
- Unde se desfasoara Forest Romania 2017
- Perioada de desfasurare si accesul la Forest Romania 2017
- Potentialul in silvicultura al Romaniei
- Cui se adreseaza targul forestier Forest Romania?
- Demonstratii practice in padure la Forest Romania 2017
- Programul DLG – Perfect Plant
- Expozantii de la Forest Romania 2017
- Standul Verdon la targul Forest Romania 2017
Ajuns deja la cea de-a doua editie, targul forestier Forest Romania, va avea loc in perioada 28-30 septembrie 2017 la Zizin. Inca de la prima editie a targului Forest Romania din 2015, care a fost un real succes, a devenit un eveniment de amploare pentru specialistii din sectorul forestier.
Unde se desfasoara Forest Romania 2017
Locatia aleasa pentru desfasurarea acestui eveniment este Zizin, la aproximativ 15 km de orasul Brasov. Targul se desfasoara chiar in mijlocul naturii, locul ideal pentru demonstratii practice unde pot fi testate utilajele si produsele pentru uz forestier. Zona se afla la aproximativ 5 km de Zizin, spre Vama Buzaului, pe drumul judetean 103A. Forest Romania este un eveniment inscris in calendarul international al manifestarilor din sectorul forestier, reunind expozanti, specialisti in domeniu si vizitatori din toate colturile tarii.
Perioada de desfasurare si accesul la Forest Romania 2017
Editia a doua a targului Forest Romania se va desfasura in perioada 28-30 septembrie 2017. Programul evenimentului include un targ forestier desfasurat in aer liber, demonstratii practice in padure si conferinte pe teme de interes din domeniul forestier. Targul se va desfasura in intervalul orar 09:00-17:00 in toate cele trei zile. Pretul unui bilet de o zi la Forest Romania este de 40 de lei.
Potentialul in silvicultura al Romaniei
Sectorul forestier al Romaniei are un potential foarte mare, insa principalele impedimente sunt conditiile dificile de lucru si nivelul scazut al mecanizarii in domeniul exploatarilor forestiere. Prin urmare, numeroase companii investesc constant in utilaje, produse si servicii forestiere, o tendinta care, cel mai probabil, va avea o dezvoltare pozitiva si pe viitor.
Forest Romania isi propune sa fie un eveniment amplu, care sa ofere specialistilor si celor care activeaza in domeniul forestier din Romania un loc de intalnire, chiar in mijlocul naturii, pentru a putea asista la prezentari si demonstratii practice ale celor mai noi si inovative tehnologii si utilaje, care sunt mult mai prietenoase cu mediul. Acest targ profesional acopera toata gama de produse si servicii conexe domeniului forestier, de la exploatari forestiere si managementul eficient al acestor activitati, la transportul materialului lemons catre companiile care activeaza in industria de prelucrare a lemnului.
Cui se adreseaza targul forestier Forest Romania?
Acest targ profesional se adreseaza atat expozantilor, cat si vizitatorilor care activeaza in domeniul forestier. Astfel, la targ vor participa producatori, importatori si distribuitori de utilaje si accesorii pentru exploatari forestiere, tehnologii si echipamente pentru productia de bioenergie, echipamente pentru pepiniere si material saditor, precum si diferite echipamente si utilaje utilizate in activitati conexe.
De asemenea, Forest Romania ofera companiilor care asigura servicii pentru managementul forestier sau celor care achizitioneaza masa lemonasa, dar si asociatiilor profesionale o platforma pentru prezentarea celor mai noi tehnologii, programe si inovatii din domeniul forestier.
Vizitatorii targului sunt contractori, transportatori, vanzatori si cumparatori de masa lemnoasa, proprietari si administratori de paduri, ingineri silvici, profesionisti din domeniul forestier si producatori de lemn de foc si cherestea. Intr-un cuvant, toti cei care sunt interesati de noutatile din domeniul forestier sunt asteptati la Zizin, la targul Forest Romania.
Demonstratii practice in padure la Forest Romania 2017
Principala componenta a targului Forest Romania o reprezinta demonstratiile practice, care au loc chiar in padure. Acesta este un concept care a avut un puternic impact inca de la prima editie, iar acum este dezvoltat si adaptat nevoilor pietei forestiere.
Pentru editia din 2017, zona de demonstratii aleasa prezinta un acces mai facil si este mai potrivita utilajelor specifice folosite pentru mecanizarea lucrarilor in silvicultura, ca de exemplul recoltatul si transportul materialului lemnos. Zona de demonstratii se afla la aproximativ 3,3 km de zona de expozitii, iar transportul vizitatorilor targului este asigurat de organizatori, cu ajutorul unor autobuze.
O alta noutate a acestei editii o constituie zona de test drive, cu o panta mai mica, fiind mai usor accesibila pentru a permite desfasurarea demonstratiilor practice in ceea ce priveste tehnica de recoltat, incarcat si transport si demonstratii cu tractoare forestiere.
Traseul are o lungime de 1,2 km si o diferenta de nivel de 150 m, avand amplasate de-a lungul sau 8 standuri pentru demonstratii. Printre companiile care si-au anuntat prezenta cu standuri pentru demonstratii se numara Elmas (distribuitor utilaje forestiere John Deere) si IRUM (producator de tractoare forestiere articulate TAF).
Locatia pentru demonstratii dispune si de o zona de test drive, unde vizitatorii vor putea testa tractoare forestiere si alte utilaje specifice in prezenta reprezentantilor companiilor expozante, care vor oferi suportul tehnic necesar.
Nu in ultimul rand, linile de funicular vor conduce catre zona de expunere si vor fi optimizate in ceea ce priveste aspectul lungimii utilizabile, a liniei si a cantitatii de lemn transport, la fel ca la editia precedenta a targului.
Pe langa toate aceste noutati pe care le aduce editia a doua a targului Forest Romania, vizitatorii targului vor avea ocazia sa petreaca cateva clipe relaxante si sa socializeze la un restaurant amenajat in aer liber.
Programul DLG – Perfect Plant
In cadrul targului Foresta Romania 2017, va fi prezentat programul DLG – Perfect Plant, un program special care abordeaza tema plantarilor, reimpaduririlor, cultivarea speciilor noi de plante intr-un fond existent si plantarea culturilor speciale.
Programul se va desfasura zilnic, intre orele 9:00-9:30 si 14:00-14:30, cu demonstratii live ce vor prezenta metode de lucru specifice pentru selectarea si plantarea puietilor.
Expozantii de la Forest Romania 2017
Printre expozantii din acest an se numara Timflow, un sistem informatic ce permite monitorizarea prin GPS a transporturilor de lemn, precum si controlul complet asupra legalitatii produselor transportate, prin inregistrarea documentatie de provenienta. Sistemul va fi prezentat pe larg in cadrul unei conferinte care va avea loc pe data de 29 septembrie 2017 in zona de expozitie.
Compania Wyssen va prezenta in zona de demonstratii un funicular de ultima generatie, optim pentru exploatarile forestiere in zonele de deal si de munte, acolo unde nu exista drumuri forestiere.
Producatorul de puieti forestieri containerizati de calitate superioare LIECO, va prezenta vizitatorilor targului un sistem de unic pentru impaduriri.
SAVICOM ASIG va prezenta un funicular/procesator mobil complex, care permite transportarea lemnului intreg, cu tot cu crengi. Este vorba despre masina MOUNTY5000U, a producatorului austriac KONRAD Forsttechnik. In plus, compania va prezenta si alte utilaje si echipamente utilizate in exploatarea forestiera.
Printre expozanti de mai numara Progema (importator al marcilor Equus, Greifenberg Teleferiche, Gandini, Osma, Balfor, Icarbazzoli si Negri), Alser Forest, Elmas si IRUM.
Standul Verdon la targul Forest Romania 2017
Compania Verdon va fi prezenta la targul Forest Romania 2017, cu un stand de 200 mp. (A29), in cadrul caruia vor fi prezentate utilaje si produse destinate activitatilor din domeniul forestier.
Standul Verdon, va prezenta produse axate pe 4 domenii de interes din cadrul activitatilor forestiere:
- protectia padurilor in Romania;
- exploatare forestiera;
- prelucrarea lemnului;
- articole de vanatoare.
Cei care vor vizita standul Verdon vor avea ocazia sa afle mai multe despre cele mai noi produse lansate de producatori de top din domeniu si comercializate prin intermediul magazinului forestier Verdon. Printre acestia se numara:
- Nordforest – produse pentru exploatarea si prelucrarea lemnului
- Profiforest – echipamente de protectie
- Rud – lanturi antiderapante pentru utilaje forestiere
- Husqvarna – motoferastraie, accesorii forestiere, echipamente de protectie etc.
- Oregon – lanturi pentru motoferastraie, sine de ghidaj, accesorii forestiere
- Distein – spray-uri si vopsele forestiere
- Nestle – clupe forestiere
- Meindl – incaltaminte de munte
- Deerhunter – imbracaminte si accesorii outdoor si vanatoare
- Fjällräven – imbracaminte si accesorii outdoor si vanatoare
- Hubertus – articole vanatoare
Standul Verdon va avea 200 metri patrati, un spatiu generos pentru prezentarea produselor comercializate in cadrul magazinului si destinate celor care desfasoara activitati in cadrul sectorului forestier.